Ik heb een dip.

Al maanden probeer ik echt heel positief in mijn hele histamine proces te staan en ik heb weleens dipjes van ‘heh, ik baal, ik heb trek’ maar vandaag voel ik mij echt downer dan down en ook dat deel ik graag met jullie.

 

De laatste tijd heb ik, sinds ik begonnen ben met de introductie fase, enorm veel zin in ontzettend veel dingen. Ik heb zin om de hele pot mayonaise leeg te likken, ik heb zin in dropjes, in paprika chips, zin om 10 croissantjes met ham en kaas naar binnen te harken, tosti’s, lasagne en ga zo maar door. Ik kan denk ik wel 3 A4-tjes vol schrijven met waar ik trek in heb. Precies die gedachtes moet je blokken, want het gaat uiteindelijk om hoe ik mij wil voelen en dat is energiek, vrolijk en leven zonder pijn in mijn buik.

Eten wat los en vast zit

Toen ik begon met het histamine dieet, dacht ik alleen maar ‘ik wil mij beter voelen en ik heb er alles voor over’. Nu ik ben begonnen met de introductie, na 9 weken histamine vrij, mag je dus kiezen waar je zin in hebt en dat ga je gewoon eten. Het is SUPER en ik zeg je SUPER verleidelijk om dan in één week tijd meteen alles te eten wat los en vast zit. Maar dat kan niet, want dan weet je niet waar het aan ligt.

 

Ik heb al een aantal dingen gevonden die ik gelukkig mag eten, maar ook veel dingen waarvan de reactie nog onduidelijk is en die ik dus nog een keer moet testen. Je weet soms niet of het aan een andere factor kan liggen zoals bijvoorbeeld stress.

Dagelijkse strijd

Ik heb nu gewoon echt een mega dip en ben geïrriteerd dat ik niet lekker uiteten kan gaan, sushi kan eten of naar de McDonalds kan gaan. De strijd die ik met mijzelf voer is echt #@%@% (heb er geen woorden voor). Ik gun mezelf een buikpijnvrij leven, maar ik wil mezelf ook het eten op deze wereld niet ontnemen. Vandaar deze foto boven de blog van een net opgegeten tompouce, dropjes waar ik heel veel zin in heb en een lekker bakkie popcorn. En nee… ik ben niet ongesteld.

 

Ik gun jullie geen dipjes, maar vind het wel fijn als je het herkent en er even over wilt kletsen in de reacties! ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *