Hoe verloopt mijn histamine beperkt dieet?

Inmiddels ben ik aan mijn achtste histamine vrije week begonnen… and I love it! Ik voel me zóveel beter dan een aantal maanden terug en vind het dieet achteraf best meevallen. Mijn eerste weken waren best lastig. Zo vond ik het heel moeilijk om los te laten dat ik veel lekkere dingen niet meer mocht eten en wist ik ook niet zo goed wat ik dan kon gaan eten. Nu heb ik veel lekkere tussendoortjes gevonden en bedenk ik samen met mijn moeder een recept voor het avondeten. We proberen zo creatief mogelijk te zijn. Soms kom ik weer even in een sleur terecht of heb ik een dipje, maar uiteindelijk is het voor een goed doel en dat moet je blijven herhalen in je hoofd.

Vakantie

Ik ben heerlijk op vakantie geweest de afgelopen drie weken (zie kiekje hierboven). Samen met mijn gezin hebben we Zuid-Frankrijk onveilig gemaakt. Het was een heerlijke vakantie, waarbij ik aardig wat stress van de afgelopen tijd op ‘voedselgebied’ heb kunnen accepteren. We zaten op een camping, dus het koken ging gewoon goed omdat we lekker zelf boodschappen konden doen. We hebben lekker wraps gemaakt, couscous met gehakt en gegrilde groenten, pasta met een beetje mozzarella, olijven, paprika en courgette… een gezonde én buikpijnloze vakantie dus. Binnenkort deel ik met liefde wat lekkere recepten met jullie.

Ook ben ik uiteten geweest op vakantie. Ik zag het zelf niet zitten om een cheatday in te lassen, puur omdat ik weet hoe rot ik mij kan voelen. Als je je eenmaal goed voelt, wil je niet meer terug naar hoe het was. De camping eigenaresse belde naar een restaurant waar wij heen wilde gaan en ik mocht mijn eigen eten meenemen. Zo heb ik alsnog gezellig mee kunnen eten en voelde ik mij kiplekker!

 

Introductiefase

Over twee weken ga ik beginnen met de introductiefase. Ik ben van plan om langzaam producten of ingrediënten toe te voegen die ik de afgelopen tijd echt heb gemist. Denk aan ham op brood, sap of een theesmaak. Ik mis het namelijk wel echt om iets anders te eten op brood of iets anders te drinken. Wat ik ook ga toevoegen is een lekker wijntje. Vrijdag 6 september word ik namelijk 21 jaar en dat wil ik natuurlijk vieren met een lekker alcoholisch drankje 😉 dus deze wordt ook toegevoegd op de lijst. Wat zou jij als eerste toevoegen bij de introductiefase? Laat het weten in de reacties!

Ik ben heel benieuwd hoe het bij jou gaat met je dieet of hoe jij het aanpakt met je histamine intolerantie. Deel vooral handige tips of leuke receptjes!

 

Love, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *