Gnocchi met sperziebonen en biefstukreepjes

Dit recept kun je lekker maken voor het avondeten. Vooraf wil ik even gezegd hebben dat gnocchi niet op de lijst hoort van histaminevrije producten. Je zou dit gerecht dus kunnen eten tijdens een introductiefase óf je kunt de gnocchi vervangen voor krieltjes en deze eerst koken en daarna opbakken in de koekenpan met een vleugje zout (jammie).

Dit gerecht bestaat uit de volgende ingrediënten (gebaseerd op 5 personen):

  • 4 lapjes biefstuk
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • Scheutje olijfolie

Let’s cook!

  1. Snijd eerst de kontjes van de sperziebonen eraf en laat deze tien minuten koken. Begin daarnaast ook met het bakken van de gnocchi totdat ze knapperig worden (introductie variant) of kook de krieltjes tien minuten en bak deze later op (histamine vrije variant).
  2. Snijd de kropsla en komkommer en verdeel deze over de borden. Snijd een ui in halve ringen en leg deze in een kom met heet water (dit haalt de scherpte weg van de ui). Zodra het water is afgekoeld kunnen ook de uien over de borden worden verdeeld. In de tussentijd zullen de sperziebonen en gnocchi/krieltjes bijna klaar zijn. Giet deze af en verdeel deze over de borden.
  3. Dan beginnen we met de biefstuk! Braad deze twee minuten aan elke zijde en dan zijn ze ready om gesneden en gegeten te worden. Wij thuis vinden het lekker als het medium rare is. Maar als jij de biefstuk langer of korter wilt, be my guest!

En nu… opeten! Bon appetit en tot gauw met een nieuw recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *