Back from a break!

In de zomervakantie ben ik begonnen met mijn eigen blog ‘Oh My Allergy’. Hier wil ik jullie van alles vertellen over mijn allergieën en wil ik ook dingen delen. Sinds de zomer ben ik ook gelijk afwezig geweest. De studie nam de overhand en mijn deadlines waren belangrijker voor mij dan mijn blog. Terwijl ik niets liever doe dan rommelen aan mijn eigen hobby’s en schrijf over hetgeen wat mij dagelijks bezighoudt namelijk mijn allergieën.

Meer allergieën

Naast dit, heb ik ook een wat lastige periode achter de rug met betrekking tot mijn allergieën. Sinds 2015 ben ik erachter gekomen dat ik meer allergieën heb dan alleen noten. Zo kwam ik erachter door middel van een bloedonderzoek dat ik allergisch ben voor zalm, tonijn, kabeljauw, schaaldieren, maïs, tarwe, tomaat en dat ik ook intolerant ben voor melk. Op dat moment stortte mijn wereld een beetje in, want alles waarvan ik houd (roze koeken, sushi, broodje kaas met tomaat) mocht ik niet meer. Voor sommige etenswaren merkte ik dat de buikpijn wel meeviel, ik kreeg een beetje kramp maar die kramp vond ik de moeite nog wel waard. Zo bleef ik gewoon sushi eten en ook broodjes met kaas. Wat ik wel gelijk aanpakte was mijn tarwe allergie.

De klachten worden erger

Sinds de zomer van 2018 voelde ik me af en toe een beetje raar. Ik kreeg vaker buikpijn, heftiger dan normaal. Als dit gebeurde moest ik echt gaan liggen, want staan of zitten ging niet. Sinds december ging het steeds slechter en sinds januari werd ik heel vaak misselijk en kreeg ik meer en meer buikpijn. Zo lag ik te huilen als ik crepeerde van de buikpijn en lag ik nachten wakker van de misselijkheid. Ik raakte erdoor geïrriteerd en gestrest. Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik mankeerde. De buikpijn kwam namelijk ook als ik iets had gegeten waarvan ik wist dat ik er niet allergisch voor was.

Het was tijd om naar de dokter te gaan. Ik kreeg medicijnen en hield elke dag bij wat ik at en welke klachten ik kreeg. Die week leefde ik als alle andere weken, ik dronk gewoon melk ook al heb ik een lactose intolerantie en ik at gewoon snacks uit de frituur terwijl ik een spastische darm heb. Daar ging het mis…

Doordat ik elke dag opschreef wat ik at, begon het in mijn hoofd steeds meer door te dringen dat ik mijn andere allergieën moest omarmen en bewuster moest gaan leven.

Allergoloog

Ik kreeg het advies om langs te gaan bij een allergoloog. Hier word ik uitgebreid getest op allerlei mogelijke allergieën en intoleranties. Sinds ik bij de dokter ben geweest leef ik heel bewust en let ik op alles wat ik eet. Ik eet gluten-, lactose-, vis-, tomaat-, en of course ook notenvrij en voel mij veel beter dan de afgelopen maanden. Maandag ga ik naar de allergoloog en hoop ik meer te weten over de oorzaak van mijn buikpijn en misselijkheid. Het is voor mij enorm lastig om te beseffen dat ik minder kan eten en dat uiteten gaan voor mij een no-go is. Maar, geen buikpijn meer lijkt mij het allerfijnste, dus ik ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *